Website JUUL op afvalreis


In dit boek neemt JUUL je mee op afvalreis. Juul is mijn ‘alter ego’, alleen dan een paar jaartjes jonger. Het boek bestaat uit meerdere delen en begint met een verhaallijn, waarin Juul een weekend naar Terschelling gaat om af te vallen. Tijdens dit weekend ontmoet Juul vier andere vrouwen die, net als Juul, graag een paar kilo’s willen afvallen. De karakters zijn zeer divers. Hierdoor zie jij jezelf misschien wel terug en wordt het herkenbaar en leuk om te lezen. Aan elk karakter is een eetschema van zeven dagen gekoppeld, dat jij na het lezen van het boek kan volgen. Het verhaal is in columnstijl geschreven, prikkelend en met een vleugje humor.

Na het lezen van het verhaal komt het gedeelte Ken je lijf, dat inzicht geeft hoe je lichaam werkt en waarom je bepaalde voedingsstoffen nodig hebt om op een gezonde manier af te vallen. Dit boek is geen dieet, je mag alles eten. De vraag is alleen: wíl je alles nog wel eten? Belangrijk is dat je basisvoeding voldoende goede voedingsstoffen bevat en dat je makkelijk een gezonde maaltijd op tafel kan zetten. Zonder uren in de keuken te staan en de hele dag calorieën te tellen, want daar wordt niemand blij van. Gezond eten en afvallen hoeft gelukkig niet ingewikkeld te zijn.

Om af te kunnen vallen is het niet alleen belangrijk wát je eet, maar ook waaróm je eet. In het gedeelte Ken je brein neem ik je mee in de wondere wereld van je (oer)brein. De bijbehorende werkbladen zorgen ervoor dat je inzicht krijgt in jouw eigen (eet)gedrag. Door alles van meerdere kanten te belichten in het gedeelte Ken je lijf en Ken je brein krijg je meer inzicht in welke voedingsstoffen jouw lichaam nodig heeft en hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen, zowel fysiek als mentaal.

De vijf verschillende eetschema’s maken het voor jou makkelijk om in één oogopslag te kunnen zien wat jij op een dag kan eten om op een gezonde manier af te vallen. De eetschema’s geven je houvast tijdens jouw afvalreis.


Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende adviezen over afvallen dat je door de bomen het bos niet meer ziet (of over je buik je tenen). Er is nog niemand die het ‘perfecte’ dieet heeft uitgevonden. Simpelweg omdat het niet bestaat. Ieder lichaam is uniek en reageert daardoor anders op voeding. Kortom; er bestaat geen ‘one size fits all’. Met dit boek deel ik mijn ervaringen en kennis, waardoor jij inzicht krijgt in jouw eetpatroon en je bewust wordt van jouw eetgewoontes. Het relaxed omgaan met eten (en stoppen met dieéten) is wat ik iedere vrouw gun. Ik ga je niet vertellen wat je wel en niet mag eten. Ik ga je leren dat jij zelf de keuze kan maken wat jij wel en niet wilt eten. Zodat jij zelf aan het roer staat van jouw afvalreis. Ik help je op weg en geef je handvatten om jouw afvalreis makkelijker, leuker en mooier te maken.


Liefs, Kim.


Achterflap boek

Afvallen, maar dan ander

Een jonge vrouw op de boot onderweg naar Terschelling, haar ongezonde leefstijl zat en klaar om het anders te doen. Maar hoe?! Ze staat aan het begin van een spannend en hoopvol weekend dat haar leven voor altijd zal veranderen…

Het zoveelste dieetboek op rij? Nee toch niet, dit boek is nét even anders. Een heerlijk relaas over vijf totaal verschillende vrouwen met één gezamenlijk doel. Met vaart en humor geschreven. Het eiland Terschelling als achtergrond.

Wat Juul kan, kan jij ook

Wat Juul op Terschelling leert, kan jij thuis ook. Dit boek schrijft geen dieet voor, je mag alles eten. Maar het helpt je om relaxed om te gaan met eten en de juiste keuzes te maken. Het geeft je inzicht in je eigen eetgedrag. En praktische tips om goed voor jezelf te zorgen, zowel fysiek als mentaal. Je wordt ondersteund met heerlijke recepten en verschillende eetschema’s die bij jou passen. Want er is geen one size fits all.