Daar is ie dan, trots presenteer ik mijn boek Juul op afvalreis

Juul op afvalreis ben ik gaan schrijven zodat ik ook de mensen die niet bij mij in de praktijk komen, op een leuke en haalbare manier kan helpen bij het verkrijgen van een gezonde leefstijl. De vraag was alleen hoe pas ik de een op een coaching uit de praktijk toe in een boek. Hiervoor schreef ik een bijzonder introductieverhaal, waar vijf verschillende vrouwen naar een healthy-foodweekend naar Terschelling gaan. De diverse leefstijlen en eetgewoontes zijn herkenbaar om te lezen. Hierdoor herken jij jezelf in een van de vrouwen en heb ik aan elk karakter een eetschema gekoppeld zodat jij het schema kan volgen dat het beste bij joupast.

Wil je alles uit het boek halen dat erin zit dan is mijn tip om het boek echt van voor naar achter te lezen. Ik heb er bewust voor gekozen om het boek in een bepaalde volgorde te schrijven zodat jij als lezer het maximale eruit kan halen.

Juul op afvalreis is bij elke (online) boekhandel te bestellen en wil je een gesigneerd exemplaar stuur mij dan een mailtje info@lifestylebykim.nl

Heel veel leesplezier,

Liefs, Kim.

 

Persbericht

Voedingscoach Kim Pootjes brengt het boek dat ze zelf altijd miste.

 

‘Hét perfecte dieet bestaat niet, het ideale afvalboek wél’

 

Afvallen, maar dan anders......

Kim Pootjes is gediplomeerd gewichtsconsulente, voedingscoach en sportinstructeur. De afgelopen tien jaar begeleidde ze in haar praktijk Lifestyle by Kim honderden mensen succesvol naar een gezonder gewicht en leven. Nu deelt ze haar praktische tips en haalbare doelen over afvallen in haar boek Juul op afvalreis.

 

‘Je kunt nooit een ‘dieetboek’ aanbieden dat voor iedere vrouw geschikt is, tenzij... je voor een vorm kiest die herkenbaar is en makkelijk te volgen voor verschillende types vrouwen.'

 

Alsof je met je beste vriendin op de bank zit

Juul op afvalreis begint met een verhaal waarin Juul vertrekt naar een healthy-foodweekend op Terschelling. Juul ontmoet daar vier totaal verschillende vrouwen met allemaal hetzelfde doel. Tijdens dit weekend komen hilarische en herkenbare verhalen naar boven over voeding en afvallen. Het verhaal is geschreven vanuit Juul haar gedachten. In al haar gedachten zit een boodschap die je als lezer onbewust opslaat in je hersenen. Een lees-, leer-, en doeboek geschreven in columnstijl, prikkelend en met een vleugje humor.

Calorieën tellen alleen is niet genoeg

Kim Pootjes bundelt in Juul op afvalreis al haar kennis over de weg naar een gezonder leven. In het deel Ken je lijf vertelt ze alles over voeding en je lichaam. Want afvallen zonder enige kennis over hoe je lichaam werkt, is als dweilen met de kraan open.
In het deel Ken je brein neemt Kim je mee in de wondere wereld van je (oer)brein. Je komt erachter dat jij niet de enige bent die op feestjes de ruggengraat van een weekdier heeft en afvallen en stress niet het perfecte huwelijk zijn.
Zo krijg je als lezer inzicht in jouw eigen eetgewoontes en eetgedrag, waarbij Kim je met een knipoog de spiegel voorhoudt.

Jij bepaalt zelf de route van jouw afvalreis

Hét perfecte dieet bestaat niet, want ieder lichaam en elke leefstijl is uniek. Hét ideale afvalboek is er vanaf nu wel. Juul op afvalreis is geschreven met de intentie dat je als lezer zelf je keuzes gaat maken wat betreft je eetgewoontes en eetgedrag. Kim helpt je op je afvalreis met heldere inzichten, de lekkerste recepten (deels met video), werkbladen en vijf verschillende eetschema’s die elk gekoppeld zijn aan een karakter uit het verhaal.

 

"De weg naar een gezond gewicht mag ook gewoon leuk zijn"

 

Specificaties:

IBAN/EAN: 978-94-6406-4872

NUR: 443

Nederlands / Hardcover / 328 pagina's

Tekst en receptuur: Kim Pootjes

Redactie: Sylvia Minke

Grafisch ontwerp: Maikel Baarda

Illustraties: Bente Berendsen

Fotografie: Yvonne Verburg, Kim Pootjes, Shutterstock

Beeld / Video: Nik Wiersma

Uitgeverij: KPublishers

Prijs: €29,95 verkrijgbaar bij elke (online) boekhandels shop hier

Recepten uit het boek op you tube klik hier

Interview Kim

Kim Pootjes over haar ‘keukentafelboek’ Juul op afvalreis:

Gewicht verliezen, een gezonde leefstijl, je weer lekker voelen in je vel. Het kan, en Kim Pootjes weet hoe. De voedingscoach schreef het boek dat ze zelf altijd miste, en waarin ze al haar kennis én inspiratie deelt. Zes vragen over ‘Juul op afvalreis’.

Op de cover van‘Juul op afvalreis’ geen foto’s van groenten, fruit en geen wervende dieetkreten. Maar wel: een ondergaande zon, een retro campervan en jij met je cowboyhoed.

‘Ik hoop dat ik heel veel vrouwen - maar ook mannen natuurlijk - kan overtuigen dat een gezonder leven echt fijn kan zijn. Dat het om de reis gaat er naartoe. Die is natuurlijk niet altijd makkelijk. Iedereen weet dat je meer zult moeten verbranden dan je eet en drinkt, daar komen we echt niet onderuit. Was het maar zo’n feest. Maar als je weet waar je het voor doet, hoe je lijf werkt, en waar je valkuilen liggen, is het echt haalbaar.’

Je hebt het over het krijgen van een relaxte relatie met eten, dan denk ik gelijk hoe dan?

'Ha ha ja dat klink natuurlijk ook te mooi voor woorden, omdat het bij de meeste mensen nog nooit is gelukt. Verander je gedachten over afvallen van moeten naar willen dat is de eerste stap.

Je werkte bijna twee jaar aan je boek, een flinke pil met een luxe omslag én lintje, echt een koffietafelboek. Of eh… eigenlijk een keukentafelboek.

‘Het is het boek dat ik zelf altijd miste. Ik heb honderden boeken in mijn kast over afvallen, heel vaak vielen ze me tegen. Sommige zijn te theoretisch, niet leuk om te lezen als je wilt afvallen, andere gaan alleen over het eten van minder koolhydraten of staan vol recepten maar zonder informatie over de invloed die ons oerbrein en onze omgeving heeft op ons eetgedrag. Ik heb Juul op afvalreis echt geschreven met de intentie dat jij als lezer zelf keuzes gaat maken wat betreft je eetgewoontes en eetgedrag. En weet je, dat werk ook door op andere keuzes in je leven. Langzaamaan ontstond het idee voor een boek dat compleet is, maar nergens langdradig. Dus met een stukje over hoe je brein werkt, maar ook met makkelijke en lekkere recepten, eetschema’s, werkbladen om in te vullen, informatie over bewegen en wellness én - heel belangrijk - herkenbaarheid.’

Daarvoor schreef je een bijzonder eerste hoofdstuk, we gaan daarin op reis met Juul…

‘Een lekker leesverhaal, waarin je kennis maakt met vijf heel verschillende vrouwen die elkaar ontmoeten tijdens een healthy-foodweekend op Terschelling. Juul, Sabine, Babs, Kiki en Annabel hebben allemaal hun eigen sores en verlangens. De een is jong, de ander heeft kinderen al groot, is een stresskip of borrelt zich een weg door de week. Het is dat gevoel dat je deelt met vriendinnen, een lach en een traan, en gewoon die gezelligheid. Dat probeer ik altijd in mijn coaching te stoppen, maar wilde ik ook in het boek. De karakters spelen ook verderop in het boek een rol; voor elk type maakte ik voedingsadvies en eetschema’s op maat.’

Waarom is die herkenbaarheid zo belangrijk in jouw ogen?

‘Omdat ik hoop dat vrouwen (en mannen) gaan nadenken over wat echt belangrijk is in hun leven, waar ze zichzelf tegenwerken of voorbij lopen. Maar vooral ontdekken wat hún drijfveer is om af te vallen. En dat gaat nooit alleen over gewicht verliezen. Gewicht is maar een getal. Niet meer zo moe zijn, dat die fijne broek niet meer strak zit, makkelijk kunnen bewegen. Dat zijn de dingen die je wilt, dat zijn uiteindelijk fijnere beloningen dan wat de weegschaal aangeeft.’

Maarre… wil de echte Juul nu opstaan?

‘Ja, haha, ik herken mezelf best wel in Juul, ze is zeg maar de jongere versie van Kim. Ik heb natuurlijk ook mijn valkuilen en heb zelf die afvalreis ook ooit gemaakt. Nog steeds kun je me wakker maken voor een puntzak patat met echte mayonaise. En dat moet ook kunnen op z’n tijd.’

Nu wil natuurlijk iedereen op healthyfood-weekend naar Terschelling. Gaat dat er ooit komen?

‘Sterker nog: er staan al twee weekenden in de planning voor 2023, in de boerderij uit het boek. Prachtig toch, als we straks echt op afvalreis kunnen met Juul. Gezellig samen naar Terschelling.’

Revieuws boek

Kim Pootjes wat een gewèldig leuk boek ! Echt een aanrader. Compliments!! Ongewoon origineel voor een dieet-/gezondheidsboek. De verhalen van je alter ego Juul en 4 vriendinnen met verschillende karakters als basis voor de eetschema's. Heerlijke, niet te moeilijke recepten. Zelfs de theorie leest prettig. Originele werkbladen, Vormgeving, papiersoort, foto's zijn inspirerend. Zelfs een QR-code voor een meditatie. 328 pagina's lang.

Een "aaibaar" en "eetbaar" boek.

Kim Pootjes heeft een heerlijk boek geschreven: Juul op afvalreis! Als je wat kilo’s kwijt wil en/of fitter wil worden maar wel op een beetje normale, gezellige manier, kan ik je dit boek van harte aanbevelen. Het is echt anders dan alle andere ‘dieetboeken’ die ik ken. Het begint al met een hilarisch verhaal van vijf vrouwen op afvalreis… Een ieder kan zich denk ik wel herkennen in een van de vijf karakters. Op deze vijf types heeft Kim een voedingsplan gemaakt, inclusief boodschappenlijsten, écht leuke en makkelijke recepten en inclusief QR codes met filmpjes! Het boek is schitterend vormgegeven maar wat me nog het meeste aanspreekt is de no-nonsense aanpak; Duidelijk, grappig en constructief. Precies zoals ik Kim ken! Kortom; Lekker afvallen en fit worden (joe - 6 kilo inmiddels ) maar het moet wel leuk blijven!

Het is veel meer dan een boek over afvallen en een gezonde leefstijl. Voor mij is het ook een coaching boek. Ik sta sterker in mijn schoenen en merk dat ik makkelijker nee kan zeggen tegen mensen, dus niet alleen tegen eten;) Bedankt Kim voor deze inzichten. Dit boek zou iedereen in huis moeten hebben ook ls je niet wilt afvallen.

Hoi Kim, wat een super goed boek heb jij geschreven. Ik ben nu iets over de helft en ik blijf lezen. Ik wordt getriggerd. Daar mag je ontzettend trots op zijn.

Wat een heerlijk herkenbaar (introductie) verhaal heb je geschreven. Een beetje Sex in the city vibe! 

Jeetje wat een tof boek! Heb hem gister in één teug uitgelezen, de werkbladen in gevuld en mee aan de gang gegaan! Vandaag uitgeleend aan mijn moeder, die heeft hem ook in één teug uit gelezen en appte mij dat het inderdaad een super fijn leesbaar en duidelijk boek is. Echt onze complimenten naar jou en je boek. Wat een top boek! Mocht er iemand aan mij vragen welk boek er goed en handig is bij het afvallen zal ik deze zeker aanraden!
Ik moest het even aan je kwijt!
 

Het is echt een aanwinst in de kast tussen de andere afval en recepten boeken!
Heerlijk boek heb zelfs met een lach op mijn gezicht het verhaal gelezen. Ik zat er helemaal voor me. En mijn moeder en ik hebben afgesproken om tegen de tijd dat het weer kan naar Terschelling te gaan!
 

Een boek om van te smullen! Onlangs heb ik het boek Juul op Afvalreis gekocht en gelezen. Het is een prachtig boek vol inspiratie en motivatie om aan een gezond lichaam te werken en af te vallen. Het boek is vlot geschreven, de verhalen zijn herkenbaar, er staan fantastisch mooie foto's in en makkelijke recepten waar ik ook echt iets mee ben gaan DOEN. Inmiddels ben ik 17 kilo afgevallen op mijn eigen tempo, zonder honger te lijden en met veel meer energie in mijn lijf en frisheid in mijn hoofd. Kortom: DOEN!

Kim, het is prachtig! Echt super mooi boek geworden! Je mag zo trots zijn op jezelf!!

Gisteren nog een uur in je boek gelezen. Het is een genot om het te lezen en vast te houden en te ruiken. Was zelfs ontroerd. Want het is zo professioneel geschreven. Maar je hebt ook al zo lang ervaring op dit gebied. Dit boek moet een succes gaan worden.

Je hebt zoveel kennis Kim. Ik sta er telkens weer van te kijken

Jeetje Kim, het boek staat bomvol informatie en zo leuk en goed verwoord. En ik heb nog maar een paar pagina s gelezen. Ben zo benieuwd naar de rest.
Ga straks weer lekker op de bank met een kop thee en je boek.

Hoi Kim,de eerste indruk van je boek, schitterend,dank vast.xx

Wat schrijf je enorm lekker, heerlijk lezen, en wat heb je het ontzettend leuk en goed in elkaar gezet ik zit echt te genieten.

Het is werkelijk een prachtig mooi boek geworden! Mooie foto’s, heerlijke recepten, goede verhalen en de leuke tekeningen van Bente. In een woord; FANTASTISCH!!! Applaus Kim! Jij kan trots zijn op jezelf!

Hoi Kim, WoW wat is het een prachtig boek geworden!!!
Ik ga het met veel plezier lezen en natuurlijk de lekker recepten maken.

Als ik vaak in de eerste pagina's er niet in kom, haak ik af. Dat is nu echt niet het geval.

Het is ook zó leuk om het boek van jou persoonlijk overhandigd te krijgen en wat is het een mooi, dik en gaaf boek geworden, zó anders dan andere “afvalboeken”, er staat zo ontzetten veel in, het valt niet te vergelijken! Ben er erg blij mee.

Gezellig boek Kim, ziet er ook fantastisch uit toppertje!

Gisteren het eerste recept gemaakt uit het boek; de Thaise curry. Die was heerlijk!!

Dit boek is echt geweldig, eens een keer wat anders dan alle andere boeken over hoe je zou kunnen afvallen. Het verteld een verhaal en ook nog eens heel veel over je lijf en brein en recepten.

Leuke verhaallijn van 5 vrouwen waarin je jezelf ook echt herkent en met lekkere recepten.
Het leest makkelijk weg en de recepten die ik gemaakt heb zijn smaakvol en niet te moeilijk. Je hoeft ook niet je hele voorraadkast te veranderen gelukkig.
De home made muffins zijn zalig!

Wat ziet het er mooi en aantrekkelijk uit!! Lekker dik ook. Zin om te lezen en recepten uit te gaan proberen. Fijn weekend

WoW! Wat zul je trots zijn. En ik blij! Prachtig vormgegeven boek! Prachtige foto’s ook. Ik krijg reuze zin om er dit weekend lekker mee te gaan zitten! Dankjewel voor het afgeven!

Hoe gaaf is dit!! Door Lifestyle by KIM ben ik zo’n 20 kg afgevallen! En nu heeft zij haar eerste boek uitgebracht zodat veel andere vrouwen van haar tips en inspiratie kunnen gebruikmaken! Ik zeg: aanrader!!! Kim is een ster in gezondheidstips geven, je inspireren en weet met humor en relativering je gemotiveerd te HOUDEN! Dus KOOP dit boek via Kim en laat je inspireren.

Eindelijk eens een boek wat niet over alleen afvallen gaat, maar over leefstijl, valkuilen, heerlijke makkelijke recepten en in verhaalvorm is geschreven. De schrijfster neemt je mee in het verhaal en eenmaal begonnen te lezen is het moeilijk weg te leggen. Een dik mooi boek met goed verhaal, recepten en mooie foto’s. Een aanrader voor iedereen.

Ontzettend fijn boek! Gemakkelijk door te komen.
Leuke recepten, makkelijk te bereiden en ingrediënten die terugkomen in een ander recept. Goede tips op een rijtje, o.a. sport - stress - mindful. Ook goede personages in het verhaallijn. Love-it!!

Hoi Kim, wat is je boek mooi! Leuk geschreven en mooie vormgeving, echt genieten.

Een geweldig boek geschreven door Kim Pootjes. Leuk verhaal om te lezen en je leert met een heerlijk vleugje humor van alles over je lichaam en gezonde voeding. Nog nooit zo'n compleet boek gelezen die herkenbaar is, leerzaam en waar ook nog lekkere recepten in staan. Ik ben blij dat ik dit boek aan mezelf cadeau heb gegeven!

Wat een mooi boek en wat mega groot ! Wauw het is een feestje dit te mogen ontvangen en te kunnen lezen en eruit te kunnen smikkelen !
Echt een fantastisch boek Kim ! Heel erg mooi ! Gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal ! Ik ga er enorm van genieten binnenkort !!

Je boek is binnen! Wat MOOI! EN DIK! En prachtige vormgeving!! Word er helemaal blij van, wat super tof gedaan joh! Gefeliciteerd!

Omg ik dacht een boekje! Wat gaaf en wat mooi! Supertrots op jou! Krijg t net binnen en ga t lezen.

Leest zo lekker weg en zo herkenbaar.

Echt supercool. Mag je trots op zijn. Zit ook helemaal in het boek. Ben d'r echt blij mee.. Echt een mooi boek en heel herkenbaar..

Leuk, ik ben er in begonnen en het leest heerlijk weg.

Het is een prachtig boek vol goede informatie. Daar wordt je echt blij en enthousiast van.

Anders dan anders
Eigentijds
Leuke schrijfstijl
Veel interessante info
Fijne werkbladen
Prachtige foto’s
Heerlijke recepten
En...en....en...
Kortom: een geweldig dik boek vol inspiratie voor een gezonde lifestyle.

Lieve Kim, vanmiddag ben ik in je boek begonnen. Het is als een heerlijke zak drop. Ik wil er 1, na een uur is de hele zak leeg. Ik wil door en ik wil meer. Wat een heerlijk boek!!!!

 

Erg leuk boek, met praktische tips en voorbeelden. Leuke verhaal lijn.
Niet twijfelen om te bestellen.

 

Geweldig boek, aanrader hiermee leer je gezond eten en gaat t afvallen vanzelf!!!

Uitgebreid, dik boek... erg leerzaam en handig naslagwerk.

Gelukt! Gemakkelijk vol te houden en mooi wat kilo's kwijt geraakt. Bovendien voel ik me een stuk fitter!
En het verhaal over de dames op afvalreis is hilarisch en heel herkenbaar. Leuk boek!
 

Het boek is echt prachtig en interessant om te lezen! Vandaag ga ik de nasi van bloemkoolrijst maken en we hebben ook genoten van de zalm met paksoi, die zal zeker regelmatig op ons menu staan.

Hoi Kim.wat heb je n mooi boek geschreven,ben nu op de helft,heb gewoon zitten genieten.knap van je dat je zoiets moois kunt. Ben er heel blij mee.

Het gaat goed met mij. Ik houd me aan mijn dagmenu en gebruik minder koolhydraten. Zo gaan de Corona kilo s er wel af. Het boek vindt ik prachtig. Ik heb nog nooit zo’n prachtig dieetboek gehad.

Hoi Kim ik ben begonnnen met lezen in je boek. Heel verslavend om door te lezen. Ben bij pagina 18 dus nog helmaal niet ver, maar zou nu al met je mee willen naar Terschelling. Ik was de personages aan het lezen en o wat herken ik mijzelf insabine.Nu weer werken en vanavond weer snel verder lezen. Heb het gevoel dat jou boek mij echt gaat helpen.